Vissza

Digitális oktatás-innovációs és képzési központot hoztak létreDigitális oktatás-innovációs és képzési központot hoztak létre, erről kormányrendelet jelent meg.

A 2023. július 27-i Magyar Közlönyben jelent meg a digitális oktatás-innovációs és képzési központ létrehozásáról és feladatairól szóló 341/2023. (VII. 25.) kormányrendelet. Eszerint az oktatási és képzési rendszerek színvonalának, befogadókészségének, eredményességének és munkaerőpiaci relevanciájának javítása, a digitális szakadék csökkentése, a digitális készségek, valamint a digitális oktatási ökoszisztéma országosan összehangolt fejlesztése érdekében, a Nemzeti Digitalizációs Stratégia digitális kompetencia pillérében foglalt intézkedések végrehajtására hozzák létre a digitális oktatás-innovációs és képzési központot.

A kormányrendelet a központ működtetésére az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaságot jelölte ki, és összesen 15 feladatkört jelölt ki számára. Ilyen többek között az ún. DigKomp referenciakeret kifejlesztése és működtetése, módszertani támogatása, továbbfejlesztése és a ráépülő mérőeszközök kidolgozása, valamint digitáliskompetencia-fejlesztő, szemléletformáló és népszerűsítő programok szervezése.

2023-08-03 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>