Vissza

Európai szakképzési politikák áttekintéseAz IKK oldalán megjelent, hogy a Cedefop közzétette az európai szakképzési politikák időrendi áttekintését.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján (https://www.ikk.hu/) augusztus 8-án jelent meg egy tájékoztatás arról, hogy a Cedefop közzétette az európai szakképzési politikák időrendi áttekintését. A tájékoztató leírja, hogy az európai szakképzési politikák időrendi áttekintése értékes információforrás a ReferNet hálózat országaiban: az Európai Unióban, Izlandon és Norvégiában. A publikáció a szakképzéssel és az életen át tartó tanulással kapcsolatban mintegy ezer szakpolitikai gyakorlatot tartalmaz.

A Cedefop a platform kidolgozását megelőzően egy európai szintű értékelés keretében felmérte a politikai döntéshozók és az érdekelt felek igényeit. Az információk strukturáltak és lehetővé teszik a böngészést ország, téma és célcsoport szerint, információk szűrését különböző kritériumok alapján, letölthető jelentések készítését és tartalom megosztását a közösségi médiában. Ezáltal nemzeti kezdeményezésű stratégiákat, cselekvési terveket, jogi aktusokat, rendeleteket és gyakorlati intézkedéseket tekinthetnek át a szakképzéssel és az életen át tartó tanulással foglalkozó politikai döntéshozók, elemzők és gyakorlati szakemberek.

2023-08-11 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>