Vissza

Az Oktatási Hivatal online feladattárat készített az érettségi-felkészüléshezAz OH új online alkalmazást fejlesztett ki az írásbeli érettségi vizsgára készülőknek.

Az Oktatási Hivatal 2023. szeptember 26-án tett közzé egy tájékoztatót a honlapján (https://www.oktatas.hu/) arról, hogy egy online alkalmazással segíti az érettségire történő felkészülést. Az új online feladattár az írásbeli érettségi vizsgára készülőket úgy segíti, hogy az adatbázisban kereshető formában elérhető teszi az elmúlt két évtized vizsgafeladatait. Az érettségifeladat-kereső (https://erettsegifeladatkereso.oktatas.hu/kezdolap) alkalmazásban a kétszintű érettségi rendszer közismereti vizsgatárgyainak már kiadott írásbeli feladatai érhetők el. A feladatok és részfeladatok különböző szempontok szerint rendezhetők, és a felületen akár személyre szabott feladatsorok is összeállíthatók, letölthetők megoldási-értékelési útmutatóikkal együtt.


A tájékoztatás rámutat, hogy az alkalmazást az Oktatási Hivatal az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” című kiemelt európai uniós projektben fejlesztette.

2023-09-28 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>