Vissza

Az MKIK közzétette a kamarai garanciavállalás eljárásrendjétAz MKIK közzétette az iskolák számára is a kamarai garanciavállalás eljárásrendjét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közzétette a honlapján (https://dualis.mkik.hu/szakmai-anyagok) a „Kamarai Garanciavállalással” kapcsolatos igazolás-kiállítás eljárásrendjét. A szakképzésről szóló törvény értelmében a tanuló a szakirányú oktatásban a szakképző intézményben vagy szakképzési munkaszerződéssel a duális képzőhelyen vehet részt, és a szakképző intézményben a szakirányú oktatás csak akkor teljesíthető, ha a tanuló duális képzőhelyen való részvétele a szakirányú oktatásban nem biztosítható.

Ha a tanuló szeptember 30-án nem rendelkezik szakképzési munkaszerződéssel, vélelmezni kell, hogy a tanuló duális képzőhelyen való részvétele a szakirányú oktatásban nem biztosítható. Ennek tényét a szakképző intézmény kérésére a területileg illetékes gazdasági kamara – belső szabályozó eszközében meghatározott módon – igazolja. A szakképző intézmény csak az igazolás alapján gondoskodhat a tanuló szakirányú oktatásáról. Az igazolást a területi kamara állítja ki a szakképző intézmény kérelmére. Az eljárásrend tartalmazza a kérelem-, az iskolai nyilatkozat- és az igazolásmintát is.

2023-10-02 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>