Vissza

2017. június 19. és 30. között zajlanak a középszintű szóbeli érettségi vizsgákA 2016/2017-es tanév rendjéről szóló EMMI rendelet értelmében ebben tanévben a május-júniusi szóbeli érettségi vizsgaidőszakban 2017. június 19. (hétfő) és június 30. (péntek) között zajlanak a középszintű szóbeli érettségi vizsgák.

 

Az érettségi vizsga egyes vizsgatárgyaiból középszinten vagy emelt szinten is tehető érettségi vizsga. A vizsgázó dönt abban a kérdésben, hogy középszinten vagy emelt szinten tesz érettségi vizsgát.

A középszintű szóbeli vizsgák napjait az igazgató a kormányhivatal egyetértésével, a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság esetén az Oktatási Hivatal egyetértésével állapítja meg. Egy-egy vizsgatárgyból a feleltetés időtartama – eltérő rendelkezés hiányában – középszintű vizsga esetén tizenöt percnél több nem lehet.

A középszintű szóbeli tételsorok az írásbeli vizsgák befejezését követően a központi követelményekre épülő vizsgatárgyakhoz kiadott vizsgakövetelmények, illetve a helyi tantervekben található témakörök alapján kerülnek összeállításra.

 

2017-06-19 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>