Vissza

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj ProgrambaÚjra lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba.

A Klebelsberg Központ 2023. október 4-én megjelent tájékoztatása szerint (https://kk.gov.hu) ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba. A Program a pedagógus hallgatók tanulmányait jelentős összegű ösztöndíjjal segíti, és a diploma megszerzése után garantáltan a képzettségüknek megfelelő állást biztosít számukra. Az ösztöndíj összege 125.000, 250.000 vagy 375.000 forint/félév lehet, ennek elbírálása függ a tanulmányi eredménytől, illetve attól, hogy milyen szakon tanul az ösztöndíjas, és hogy a munkavállalásához mely régiót preferálja.

A Programban azok vehetnek részt, akik a pályázat benyújtásának időpontjában egységes, osztatlan tanárképzésen, illetve gyógypedagógia, vagy tanító alapképzési szakon megkezdték tanulmányokat, vagy akik a meghatározott szakokon már régebb óta folytatnak tanulmányokat. A pedagógusi munkavégzés időtartama kötött, legalább addig tart, ameddig a hallgató a tanulmányok során az ösztöndíjat kapta. Az új pályázatokat 2023. október 27-ig lehet benyújtani a http://osztondij.e-kreta.hu felületen. További információk a https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij linken olvashatók.

2023-10-07 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>