Vissza

Ingyenes jogosítvány a középiskolás tanulók számára a következő tanévtőlMegjelent a középiskolások ingyenes jogsiszerzéséről a törvénymódosítás.

A Magyar Közlöny 2023. október 31-i számában jelent meg az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló 2023. évi LXX. törvény, amely módosította mind a köznevelésről, mind a szakképzésről szóló törvényt, amely lehetővé teszi a középiskolások tanulói számára is, hogy ingyenesen szerezzenek jogosítványt.

A 2024. szeptember 1-jén hatályba lépő módosítás értelmében az állam valamennyi szakképző intézményben tanuló részére ingyenesen biztosítja a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását. A szülő, a törvényes képviselő vagy a nagykorú tanuló döntésével visszautasíthatja a képzésben való részvételt. Az állami támogatás segíti a tanulókat abban, hogy ingyenesen megszerezzenek minden szükséges ismeretet a KRESZ és gyakorlati vizsgára. Az állam a teljes képzés költségét támogatja, kivéve a vizsga előtti plusz órák igénybevételét. Emellett nem tartalmazza az elsősegély tanfolyam és vizsga költségeit, amelyek a jogosítvány megszerzéséhez szükségesek.

2023-11-07 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>