Vissza

November 30. a jelentkezési határidő a középfokú felvételi írásbeli vizsgáiraNovember 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira. A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni.

A felvételizők 2023. november 30-ig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolákba a 2024/2025-ös tanévben induló osztályokba. A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni. Az Oktatási Hivatal november közepén hozta nyilvánosságra a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2024/2025. tanévre központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középfokú intézmények adatait, valamint tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

Az elmúlt évek adatait nézve elmondható, hogy a középiskolák közel fele, általában több mint 500 intézmény jelzi az Oktatási Hivatalnak, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

2023-11-23 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>