Vissza

Törvényjavaslat a felnőttképzési mikrotanúsítványok szabályozásának kiegészítéséreEgy salátatörvényben módosítani tervezik a felnőttképzési törvényt a mikrotanúsítványok kapcsán.

2023. november 14-én nyújtották be az Országgyűlés elé az egyetemek és a kutatóintézetek, valamint a gazdaság összekapcsoltságának erősítéséhez szükséges egyes törvények, továbbá egyes felnőttképzési és kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló T/6068. számú törvényjavaslatot, amely kis mértékben a felnőttképzésről szóló törvényt is tervezi kiegészíteni a mikrotanúsítványok kapcsán.

Pontosításra kerül, hogy ha felnőttképző a jövőben mikrotanúsítványt adó képzést szervez, e tevékenységét is a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerinti engedély alapján végezheti. A szakképző intézmény és a felsőoktatási intézmény azonban ezt engedély nélkül is megteheti. Új előírás lesz, hogy a tanúsítványt magyar és angol nyelven, vagy magyar és német nyelven kell kiállítani a képzésben részt vevő választása szerint. Ennek célja az indoklás szerint, hogy a magyar felnőttképzők a képzésben résztvevő nem magyar anyanyelvű személyek számára is olyan tanúsítványt tudjanak kiállítani, amelynek tartalma külföldön, illetve a Magyarországra érkező külföldi munkaadók számára könnyebben érthető.

2023-11-23 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>