Vissza

November 21-én léptek hatályba a frissített képzési és kimeneti követelményekNovember 21-én léptek hatályba a frissített képzési és kimeneti követelmények.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldaláról (https://akkreditaltvizsgaztatas.ikk.hu/kkk-ptt) már letölthetők a 2023. november 21-től hatályos módosított képzési és kimeneti követelmények. A Központ tájékoztatása értelmében a képzési és kimeneti követelményekben történt módosítások nem érdemi jellegű vagy a tanulókra, képzésben részt vevőkre kedvezőbb változásokat jelentenek, így a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 11. §-ának (4) bekezdése alapján a folyamatban lévő képzésekre is alkalmazandók.

A Specializált gép- és járműgyártás, valamint a Mezőgazdaság és erdészet ágazatok kivételével valamennyi ágazatra vonatkozóan feltöltött képzési és kimeneti követelményekben eszközölt pontosítások az ágazati alapvizsga és a szakmai vizsga megszervezésének következetes lebonyolítását szolgálják. A tájékoztató kitár arra is, hogy a szakma alapadataira vonatkozó rész a szakmai oktatás kötelező foglalkozásai összesített számával egészült ki, továbbá a szakmai követelmények a fenntarthatóságra, „zöldítésre” vonatkozó tartalmakkal bővültek.

2023-11-29 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>