Vissza

Kedvezőbb duális adókedvezmény a megváltozott munkaképességű munkavállalókat képzőknek januártólMegjelent egy adócsomag, kis duális képzés adókedvezmény-módosítással.

A Magyar Közlöny 2023. november 30-i számában jelent meg az egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXIII. törvény, amely a megváltozott munkaképességű munkavállalókat szakirányú oktatásban részesítő duális képzőhelyek számára kedvezőbb szabályokat vezet be a következő év elejétől.

Az adócsomag módosítja ugyanis a szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvényt is, amely főszabály szerint 2023. augusztus 1-jétől bevezette az ún. arányosítási szabályt, azaz a szocho adókedvezmény csak a duális képzéssel töltött időnek a napi általános 8 órás munkaidőhöz viszonyított arányában vehető igénybe. Az új rendelkezés értelmében 2024. január 1-jétől a megváltozott munkaképességű munkavállaló esetén az arányosítást mellőzve valamennyi duális képzőhelyen folytatott szakirányú oktatással érintett nap figyelembe vehető az adókedvezmény érvényesítésekor. Ez azt jelenti, hogy mindegy, hány órát vesz részt a megváltozott munkaképességű munkavállaló egy nap duális képzésben, utána teljes adókedvezményt lehet igénybe venni.

2023-12-01 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>