Vissza

December 6-ig kell az iskoláknak megküldeni az országos mérések előkészítéséhez szükséges adatokatDecember 6-ig kell az iskoláknak megküldeni az országos mérések előkészítéséhez szükséges adatokat.

A 2023/2024-es tanévben 2023. december 6-ig kell megküldeni az iskoláknak az országos mérések előkészítéséhez szükséges, az Oktatási Hivatal által meghatározott adatokat. A tanév során az országos mérést az alábbi évfolyamokon és mérési területeken kell lebonyolítani: 4–5. évfolyam: szövegértés, matematika mérés; 6–11. évfolyam: szövegértés, matematika, természettudomány, idegen nyelvi mérés az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében, célnyelvi mérés angol, német, kínai nyelvből; 5–11. évfolyam: digitális kultúra és történelem kísérleti mérés.

A mérésben érintett tanulók a 4. évfolyamon egy, az 5. évfolyamon két, a 6–11. évfolyamon három mérési napon vesznek részt. A méréseket az iskoláknak az Oktatási Hivatal által meghatározott ütemezés szerint kell lebonyolítaniuk, amelyekre 2024. március 4. és június 3. között kerül sor.

2023-12-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>