Vissza

Frissültek a Specializált gép- és járműgyártás ágazat képzési és kimeneti követelményei isA Specializált gép- és járműgyártás ágazat szakmáinak képzési és kimeneti követelményei is módosultak.

2023. november 29-től frissültek a Specializált gép- és járműgyártás ágazat képzési és kimeneti követelményei is. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Innovatív Képzéstámogató Központ oldaláról (https://akkreditaltvizsgaztatas.ikk.hu/kkk-ptt) november 21-től közzétette két ágazat kivételével valamennyi ágazat vonatkozásában a módosított képzési és kimeneti követelményeket.

A legújabban kiegészített Specializált gép- és járműgyártás ágazat képzési és kimeneti követelményeinek módosításai sem érdemi jellegűek, vagy a tanulókra, képzésben részt vevőkre kedvezőbb változásokat jelentenek. Az ágazat követelményei legutóbb, szeptember 7-én – a nyári jogszabály-módosítások alapján – a szakmai oktatásnak az egybefüggő szakmai gyakorlat nélkül, de az ágazati alapoktatásra és a szakirányú oktatásra együttesen meghatározott foglalkozásainak számával egészültek ki (pl. tanulói jogviszonyban 3 éves szakképző iskolai oktatásban legalább 2100 óra megtartott foglalkozás.) Utolsóként a Mezőgazdaság és erdészet ágazat képzési és kimeneti követelményeinek frissítése várható.

2023-12-04 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>