Vissza

December 8-ig kell jelezni a felvételi vizsgák feladatlapigényétDecember 8-ig lehet igényelni a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézményeknek a feladatlapigényüket.

A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézményeknek 2022. december 9-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak – az Oktatási Hivatal által meghatározott módon – a hozzájuk a központi írásbeli felvételi vizsgákra jelentkezők alapján a feladatlapigényüket. A 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumok, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgáit a központilag kiadott, egységes követelményeket tartalmazó magyar nyelvi és a matematikai feladatlapok alapján, országosan egységes eljárásrend szerint kell megszervezni. Mindhárom korcsoport számára külön feladatlap és javítási-értékelési útmutató készül.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében a feladatlapok összeállításának szempontjai, a feladattípusok belső arányai a korábbi évekhez képest alapvetően nem változnak. Mind a feladatlapok összeállítására vonatkozóan részletes tájékoztató, mind az előző évek feladatlapjai megtalálhatók a www.oktatas.hu honlapon.

2023-12-06 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>