Vissza

Új okostankönyvek a Nemzeti Köznevelési PortálonÚj okostankönyvek érhetők el decembertől a Nemzeti Köznevelési Portálon.

Az Oktatási Hivatal (https://www.oktatas.hu/) honlapján megjelent tájékoztatás szerint új okostankönyvek érhetők el 2023 decemberétől a megújult Nemzeti Köznevelési Portálon (https://www.nkp.hu). Az Oktatási Hivatal most záruló projektjének köszönhetően az egyéni tanulási teljesítmény növelésére alkalmas, motiváló, személyre szabható digitális kiegészítő elemek fejlesztésével került sor az új okostankönyvek kialakítására.

A programban olyan innovatív taneszközöket hoztak létre, amelyek átfogó tankönyv-, digitális tartalom- és szolgáltatásfejlesztéssel járulnak hozzá a minőségi oktatáshoz és ahhoz, hogy az infokommunikációs technológia az oktatás szerves részévé váljon. A 2023 áprilisától megvalósuló fejlesztési időszakban olyan okostankönyvek készültek, amelyek – a tankönyvi és a munkafüzeti feladatok egy részét is digitalizálva – összesen több mint hétezer új interaktív feladatot tartalmaznak. Decembertől már 161 komplex digitális tananyagcsomag, azaz okostankönyv válik ingyenesen hozzáférhetővé a pedagógusok és a tanulók számára.

2023-12-12 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>