Vissza

A Belügyminisztérium online kérdőíven várja a szülők és a pedagógusok véleményétA BM online kérdőíven várja a szülők és a pedagógusok véleményét.


A Belügyminisztérium 2023. december 11-én közleményt adott ki
(http://os.mti.hu/hirek/183201/a_belugyminiszterium_kozlemenye), amely szerint „elkötelezett az oktatás minőségének javításában”, ennek érdekében ebben a tanévben is online kérdőíven kéri ki a szülők, a pedagógusok és az iskolaigazgatók véleményét az iskolai ügyekről. A kérdések – többek között – az iskolai számonkérések gyakoriságára, a megváltozott tanév rendjére, a sportolási lehetőségekre, az iskolaőrségre, a pedagógusok munkavégzésére, a tanulók iskolai mobiltelefon használatára vonatkoznak. Ez az ötödik ilyen alkalom, amikor a szülők, illetve a pedagógusok online kérdőíven véleményezhetnek oktatással kapcsolatos kérdéseket. A közlemény szerint az előző tanév felméréseiben 75 ezer pedagógus, 130 ezer szülő, gondviselő élt a véleménynyilvánítás lehetőségének ezen formájával.


Az érintettek a Kréta és a KIR rendszereken keresztül kapnak értesítést. A kérdőív kitöltésére és visszaküldésére 2024. január 15-én éjfélig van lehetőség és a kérdőíven szereplő kérdések megválaszolásán túl további javaslatok megfogalmazása is lehetséges.

2023-12-13 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>