Vissza

Módosult a felnőttképzési törvény a mikrotanúsítványokkal kapcsolatbanMódosult a felnőttképzési törvény a mikrotanúsítványokkal kapcsolatban.

A Magyar Közlöny 2023. december 13-i számában jelent meg az egyetemek és a kutatóintézetek, valamint a gazdaság összekapcsoltságának erősítéséhez szükséges egyes törvények, továbbá egyes felnőttképzési és kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXV. törvény, amely a felnőttképzésről szóló törvényben módosította a mikrotanúsítványokra vonatkozó rendelkezéseket 2023. december 21-i hatálybalépéssel.

Pontosításra került, hogy ha felnőttképző a jövőben mikrotanúsítványt adó képzést szervez, e tevékenységét is a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerinti engedély alapján végezheti. A szakképző intézmény és a felsőoktatási intézmény azonban ezt engedély nélkül is megteheti. Új előírás, hogy a tanúsítványt magyar és angol nyelven, vagy magyar és német nyelven kell kiállítani a képzésben részt vevő választása szerint. Ennek célja az indoklás szerint, hogy a magyar felnőttképzők a képzésben résztvevő nem magyar anyanyelvű személyek számára is olyan tanúsítványt tudjanak kiállítani, amelynek tartalma külföldön, illetve a Magyarországra érkező külföldi munkaadók számára könnyebben érthető.

2023-12-16 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>