Vissza

Január 9-től kell megszervezni a tanulók fizikai állapota és edzettsége vizsgálatátJanuár 9. és május 10. között kell megszervezni a NEFTIT vizsgálatot.

Ebben a tanévben 2024. január 9. és május 10. között kell megszervezni a tanulók fizikai állapota és edzettsége vizsgálatát a 2023/2024. tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet alapján. A köznevelésről szóló törvény 80. §-ának (9) bekezdése és a szakképzésről szóló törvény 35. §-ának (5) bekezdése alapján országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskolák – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében szervezik meg. A mérés eredményeit az érintett iskolák 2024. június 21-ig töltik fel a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt rendszerbe.

Az iskoláknak a fizikai fittségi méréshez kapcsolódó iskolai adminisztrációs feladatok elvégzéséhez, a mérési eredmények rögzítéséhez az intézményeknek az ún. Mérési azonosító generátor és a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt rendszer programokat kell használniuk. További információ a https://www.oktatas.hu/ linken érhető el.

2024-01-08 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>