Vissza

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárásDecember 21-én elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás.

Az Oktatási Hivatal (https://www.oktatas.hu/) honlapján megjelent tájékoztatás szerint 2023. december 21-én elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, amelynek keretében 2024. február 15-ig lehet jelentkezni a 2024 szeptemberében induló képzésekre. A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a https://www.felvi.hu/ oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák.

A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódást. A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A 2024 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás alap- és osztatlan képzés, valamint felsőoktatási szakképzés esetén 500 pontos rendszerben történik. A jelentkező pontszámát a számára legkedvezőbb módon számítják ki. A felsőoktatási intézmények határozhatják meg az egyes szakjaikon érvényes minimumponthatárt is. A felvételizőknek 2024. február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges.

2024-01-08 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>