Vissza

Kormányrendeletek a pedagógus-béremeléssel összefüggésbenKormányrendeletek jelentek meg a pedagógus-béremeléssel összefüggésben.

2023. december 29-i Magyar Közlönyben két kormányrendelet jelent meg a pedagógus-béremeléshez szükséges forrás biztosításával összefüggésben. Az egyik az egyes fenntartók által kifizetendő esélyteremtési illetményrészhez kapcsolódó támogatásról, valamint a 2024. évi kiegészítő költségvetési támogatásról, továbbá a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 401/2023. (VIII. 30.) kormányrendelet módosításáról szóló 661/2023. (XII. 29.) kormányrendelet. Ennek részét képezi az egyházi jogi személyek, a nemzetiségi önkormányzatok és a magán fenntartók által fenntartott köznevelési és szakképző intézményben foglalkoztatott, nevelési-oktatási feladatokat ellátó pedagógusok bérfejlesztéséhez, valamint a bevett egyházak és annak belső egyházi jogi személye által szervezett hit- és erkölcstanoktatáshoz kapcsolódó tankönyvtámogatáshoz nyújtott 2024. évi kiegészítő költségvetési támogatás részletszabályai.

A másik pedig a tanárbéremeléshez szükséges központi költségvetési támogatás veszélyhelyzeti szabályairól szóló 662/2023. (XII. 29.) kormányrendelet, amely jelenlegi veszélyhelyzet ideje alatt bizonyos oktatási, gyámügyi és költségvetési szabályokat a kormányrendeletben meghatározott eltéréssel kell alkalmazni. Ez a jogszabály tartalmazza, hogy a tanárbéremeléshez szükséges központi költségvetési támogatás alapján a munkáltató átlagos 32,2%-os béremelést biztosít. Mindkét jogszabály 2024. január 1-jén lépett hatályba.

2024-01-08 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>