Vissza

„Szakképzés és a zöld átállás” – inspiráló gyakorlatok gyűjteménye„Szakképzés és a zöld átállás” címen inspiráló gyakorlatok gyűjteménye került közzétételre.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ a honlapján (https://ikk.hu/hirek/) adott tájékoztatást arról, hogy a „Szakképzés és a zöld átállás” témakörében megszületett egy gyűjtemény az inspiráló gyakorlatokról. Az Európai Bizottság által gondozott projekt keretében az Európai Oktatási Térség szakképzéssel és a zöld átmenettel foglalkozó munkacsoportja összegyűjtötte az Európa-szerte alkalmazott inspiráló gyakorlatokat, amelyeket egy kompendiumban mutat be.

A fenntarthatóságra nevelés és zöld készségek a szakképzésben témában elkészült európai kompendium egy magyarországi jó gyakorlatot is tartalmaz. A Zöld Föld komplex fenntarthatósági pedagógiai program egy új alapozó tantárgyat vezet be a szakképzésbe a 9. és 10. évfolyamosok számára. A tervek szerint a módszertan olyan modellt nyújt, amelyet a tanulók és a tanárok fenntarthatósággal kapcsolatos attitűdjeire gyakorolt hatásokra vonatkozó kutatásokat követően más visegrádi országokban is adaptálni és alkalmazni lehet majd. Az inspiráló gyakorlatok gyűjteményét tartalmazó kiadvány letölthető közvetlenül a https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=738&langId=en&pubId=8550&furtherPubs=yes linkre kattintva.

2024-01-08 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>