Vissza

2017-ben 53 ezren vettek részt duális képzésbenA Magyar Távirati Iroda (MTI) közleménye szerint az iskolai rendszerű szakképzésben a 2016/2017-es tanévben 53 ezer tanuló vett részt a duális képzésben. A legtöbben a vendéglátóiparban, a gépiparban és a kereskedelemben dolgoztak tanulószerződéssel.

 

A Magyar Távirati Iroda (MTI) közleménye szerint az iskolai rendszerű szakképzésben a 2016/2017-es tanévben 53 ezer tanuló vett részt a duális képzésben. A legtöbben a vendéglátóiparban, a gépiparban és a kereskedelemben dolgoztak tanulószerződéssel.

Az egyes gazdasági ágazatokat tekintve a diákok közül 13 876-an dolgoztak tanulószerződéssel a vendéglátóiparban, a gépiparban 10 675, a kereskedelemben 5245 tanulószerződést kötöttek. Ezt követi a közlekedés és az egészségügy, de népszerű ágazatnak számít még az építőipar, valamint az elektrotechnika-elektronika és az informatika is

A duális képzésben részt vevő tanulók a szakmával összefüggő nyári gyakorlatukat is jellemzően duális formában, tanulószerződéssel teljesíthetik vagy úgynevezett együttműködési megállapodással, utóbbi esetben az iskola köt szerződést a gyakorlati képzővel és nem közvetlenül a tanuló.

2017-07-10 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>