Vissza

Ellenőrzési kézikönyv az országos pedagógiai szakmai ellenőrzésekhezAz OH ellenőrzési kézikönyvet tett közzé az országos pedagógiai szakmai ellenőrzésekhez.


Az Országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés Kézikönyvnek az Oktatási Hivatal által módosított nyolcadik, javított kiadását a köznevelésért felelős miniszter 2023. december 14-én hagyta jóvá, amely 2024. január 1-jétől hatályos (https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/psze/Tanfelugyeleti_kezikonyv_2024.pdf).


A kiadvány előszava szerint a köznevelési törvény rendelte el a köznevelési intézmények egységes szempontok alapján történő, külső ellenőrzési és értékelési rendszerének bevezetését. A 2012-ben indult munka ereményeként megszülettek a tanfelügyeleti standardok, 2015 tavaszára pedig a külső ellenőrzéshez szorosan kapcsolódó egységes önértékelési standardok is. Az ellenőrzést legalább ötévente egyszer el kell végezni, fenntartótól és intézménytípustól függetlenül minden köznevelési intézményben. A jogszabályi változások szükségessé teszik a tanfelügyeleti kézikönyvek tartalmának folyamatos felülvizsgálatát, továbbfejlesztését. Ennek eredménye a nyolcadik kiadás, amely tartalmazza a 2024-ben megvalósuló intézményellenőrzések és komplex ellenőrzések eljárásrendjét és a vizsgált elvárásokat.

2024-01-10 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>