Vissza

Friss információk a kétszintű érettségi vizsgatárgyakrólJanuár 5-én nyilvánosságra hozta az OH a májusi érettségi kétszintű érettségi vizsgatárgyaival kapcsolatos infókat.

2024. január 5-én nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2024. május-júniusi érettségi vizsgaidőszak kétszintű érettségi vizsgatárgyaival kapcsolatos információkat. Közzétételre kerültek az egyes vizsgatárgyak részletes vizsgakövetelményei és vizsgaleírásai a közismereti vizsgatárgyakra, az előadóművészet ágazat szakmai érettségi vizsgatárgyakra és a szakmai érettségi vizsgatárgyakra vonatkozóan is (kivéve az Előadóművészet ágazatot).

2024. január 1-je után és ezt követően már kizárólag a vizsgaszabályzat 3. mellékleteként bevezetett új általános követelmények, és az ezekhez kapcsolódó, új részletes követelmények szerint lehet csak érettségi vizsgát tenni. (Ez utóbbi alól kivételt képez az ágazati, ágazaton belüli specializációs vizsgáknak egy szűk köre.) Az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyakból legkésőbb a 2024/2025. tanév október-novemberi vizsgaidőszakban lehet érettségi vizsgát tenni.

2024-01-12 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>