Vissza

Tudnivalók az érettségi vizsgára való jelentkezésrőlAz OH egy részletes tájékoztatást jelentetett meg az érettségi vizsgára való jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról.

Az Oktatási Hivatal (https://www.oktatas.hu/) honlapján december végén megjelent egy részletes tájékoztatás a 2023/2024. tanév május-júniusi és a következő tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszakára vonatkozóan az érettségi vizsgára való jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról.

Az érettségi vizsgaszabályzat alapján érettségi vizsgát két vizsgaidőszakban, a május-júniusi és az október-novemberi vizsgaidőszakban lehet tenni. Az érettségi vizsgára történő jelentkezés az e célra szolgáló jelentkezési lappal történik, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani. (Az Oktatási Hivatalhoz nem lehet érettségi jelentkezést benyújtani.) A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén szeptember 5-e. A tájékoztató további hasznos információkat tartalmaz az előrehozott, a szintemelő és a javító, pótló érettségi vizsgára jelentkezésről, valamint a tanulói jogviszonyban nem lévők és a külföldi jelentkezésének menetéről is.

2024-01-12 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>