Vissza

Több mint 72 ezre felvételiznek a középiskolákba szombatonAz OH közzétette, hogy szombaton hányan fognak központi felvételit írni.

Az Oktatási Hivatal közzétette a honlapján (https://www.oktatas.hu/), hogy hányan jelentkeztek, azaz valószínűleg hány tanuló fogja megkísérelni a 2024. január 20-án szombaton 10 órától a központi középfokú felvételi vizsgát magyar nyelvből és matematikából az összesen 537 helyszínen.

A Hivatal adatai szerint a kilencedik évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 55 ezren jelentkeztek; a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint 10 ezer, a nyolc évfolyamoson pedig közel 7 ezer tanuló vesz részt. A négy-, a hat- és a nyolcévfolyamos gimnáziumba készülőkön kívül a Belügyminisztérium által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok is felvételiznek szombaton. Azok a felvételizők, akik a január 20-ai vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 30-ai pótló írásbelin vizsgázhatnak a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának a benyújtott igazolások alapján meghozott döntése szerint.

2024-01-18 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>