Vissza

Összefoglaló jelentés készítése a korai iskolaelhagyásrólJanuár 31-ig kell elkészíteni a szakképzésben az összefoglaló jelentést a korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszer számára.

Az összefoglaló jelentést 2024. január 31-ig kell elkészíteni a korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszer kapcsán a megelőző év összesített adatairól és intézkedéseiről a 2023/2024 es tanében. A rendszer a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló komplex, rendszerszintű pedagógiai támogatása céljából a korai iskolaelhagyás megelőzésének támogatására működtetett rendszer, amelyhez kapcsolódóan a szakképzési államigazgatási szerv támogatást nyújt a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló, az oktató, a szakképző intézmény és a fenntartó számára.

A rendszert a szakképzési államigazgatási szerv a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer részeként működteti, amelybe a szakképző intézmény a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulók létszámát meghatározott adatok szerint összesítve, valamint az alkalmazott intézkedéseket feladatellátási helyenként összesített formában, évfolyamonkénti és tantárgyankénti bontásban az adott tanév első félévére vonatkozóan február 10-i és az adott tanév második félévére vonatkozóan június 30-ig feltölti a korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszerbe.

2024-01-22 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>