Vissza

Megjelent a szakképzési oktatói béremelést elredelő határozatEgy kormányhatározat jelent meg a szakképzésben dolgozó oktatók bérfejlesztéséről.

A Magyar Közlöny 2024. január 23-i számában jelent meg a szakképzésben dolgozó oktatók bérfejlesztéséről szóló 1010/2024. (I. 23.) Korm. határozat, amely leszögezi, hogy a szakképzésben is olyan bérfejlesztést kell megvalósítani, amely a szakképző intézménynek oktatója tekintetében biztosítja a szakképzési béreknek a gazdaság azonos ágazataiban alkalmazott átlagkeresethez, továbbá a köznevelésben bevezetett illetményekhez való igazítását, továbbá a mindenkori pedagógus-béremeléssel azonos mértékű emelését. A határozat szerint a szakképző intézmény oktatójának bére az 2024. január 1-jével átlagosan az előző célokhoz szükséges mértékben kell hogy növekedjen, illetve minden oktató esetében el kell érni a legalább havi 581 680 forintot.

A végrehajtás felelőse a kultúráért és innovációért felelős miniszter, az agrárszakképzési centrumok tekintetében pedig az agrárminiszter, de ezen elveket kell alkalmazni a rendvédelmi és a honvédelmi szakképző intézmények oktatója esetében is. A pénzügyminiszter köteles az ehhez szükséges költségvetési forrást biztosítani, a magán és az egyházi iskolák oktatói tekintetében is. (A köznevelésben oktatók béremeléshez szükséges részleteket tartalmazó jogszabályok 2024. január 18-án jelentek meg.)

2024-01-25 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>