Vissza

Tájékoztató a tavaszi érettségi vizsgára jelentkezéssel kapcsolatbanJanuár 22-én egy tájékoztatást jelentetett meg az OH, miszerint megkezdhető az érettségi vizsgára történő jelentkezés.


Az Oktatási Hivatal január 22-én egy részletes tájékoztatót tett közzé a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2023/2024. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában megszervezésre kerülő érettségi vizsgákra jelentkezésekkel kapcsolatban. A Hivatal az előző évekhez hasonlóan felhívja a figyelmet, hogy a jelentkezést kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani, a Hivatal nem fogad érettségi jelentkezéseket.


A kormányhivatalhoz azok nyújthatnak be jelentkezést egyrészt, akik már rendelkeznek érettségivel, és középiskolával tanulói jogviszonyban már nem állnak, vagy olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, vagy külföldön szerezték meg az érettségit (és Magyarországon nem állnak középiskolával tanulói jogviszonyban). Másrészt azok, akik még nem rendelkeznek érettségivel és középiskolával tanulói jogviszonyban már nem állnak vagy külföldi vagy külföldi rendszerű középiskola utolsó évfolyamán tanulnak.


Azok, akik nem rendelkeznek érettségivel és középiskolával vagy szakképző intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, kizárólag abban az iskolában jelentkezhetnek érettségire, amellyel a tanulói jogviszonyuk fennáll, vagy, ha az nem szervez érettségit, a kijelölt iskolában.

2024-01-25 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>