Vissza

Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi VersenyekMa van a határideje az I. forduló feladatlapjainak az eljuttatásának az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyeknek.

Az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek (Nemzetiségi OATV) keretében a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, a román, a szerb, a szlovák és a szlovén nemzetiségi nyelv és irodalom versenyekre kerül sor, amelyeken az anyanyelvű, a kétnyelvű, a nyelvoktató, illetve a kiegészítő nemzetiségi nevelési-oktatási formában részt vevő 7-8. évfolyamos tanulók indulhatnak. Ugyancsak ezen tanulói kör indulhat nemzetiségi népismereti versenyen, kiegészülve a roma/cigány népismerettel, amelyen 5-6. évfolyamosok is indulhatnak.

Az I. forduló feladatlapjait január 29-ig kellett eljuttatni az iskoláknak. A versenyekre 2023. december 15-ig kellett jelentkezni. A nemzetiségi nyelv és irodalom verseny iskolai fordulója 2024. február 1-jén, a nemzetiségi népismeret verseny iskolai fordulója pedig február 8-án lesz. Az országos döntőkre mindkét versenytípus esetén 2024. április 15. és május 3. között kerül sor.

2024-01-29 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>