Vissza

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítéseFebruár 1-jén megjelent a szeptemberben induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése.

2024. február 1-jén a https://www.felvi.hu/ oldalon megjelent a szeptemberben induló képzések elektronikus Felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése, amelyben a korábban közzétett meghirdetések módosítása, kiegészítése mellett új jelentkezési lehetőségeket is meghirdettek a felsőoktatási intézmények.
A kiegészítések alapján vannak olyan szakok, amelyeket a felsőoktatási intézmények különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg, most viszont megjelennek. Az új meghirdetések és az egyéb korrekciók, törlések is beépültek a tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvashatók abban. A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre legkésőbb 2024. február 15-én éjfélig lehet jelentkezni. A hivatalos kiegészítés egybeszerkesztett változata letölthető pdf-ben https://www.felvi.hu/ oldalról.

Az Oktatási Hivatal arról is tájékoztat, hogy a felsőoktatás megújításának részeként a felvételi eljárás is megújításra került. A pontszámítás változásának egyik eleme, hogy az egyetemek, főiskolák maguk határozhatják meg, milyen tevékenységekért, eredményekért, követelményekért adnak pontokat.

2024-02-01 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>