Vissza

A lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók létszámának megküldéseFebruár 10-ig kell küldeni az iskoláknak adatokat az OH-nak a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókról.

A 2023/2024-es tanévben a nevelési-oktatási intézményeknek 2024. február 10-éig kell továbbítani a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók létszámát a 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet szerint összesítve, valamint az alkalmazott intézkedéseket feladatellátási helyenként összesített formában, évfolyamonkénti és tantárgyankénti bontásban az adott tanév első félévére vonatkozóan a pedagógiai-szakmai szolgáltatást végző Oktatási Hivatal számára. (A második félévére vonatkozóan pedig június 30-áig.)

A támogató rendszer segítségével azonosított figyelmeztető jelek alapján és a pedagógiai-szakmai szolgáltatás javaslatainak figyelembevételével a nevelési-oktatási intézmény olyan pedagógiai intézkedéseket alkalmaz, amelyek keretében korszerű, tanulóközpontú nevelési-oktatási eszközökkel, az iskolai sikerességet támogató együttműködésekkel segíti a tanuló előrehaladását, kiemelt figyelemmel a képességek, készségek kibontakoztatására, az esélyteremtést szolgáló tevékenységekre.

2024-02-02 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>