Vissza

Február 9-ig kell értesíteni a tanulókat a központi írásbeli felvételi eredményérőlFebruár 9-ig kell értesíteni a középfokú iskoláknak a tanulókat a központi írásbeli felvételi eredményéről.

A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézményeknek 2024. február 9-ig kell értesíteni az írásbeli eredményéről a tanulókat az Oktatási Hivatal által meghatározott módon. Ez vonatkozik a 2023. január 20-i rendes felvételin, valamint a január 30-i pótnapon megírt dolgozatokra is. A kijavított vizsgadolgozatok megtekintéshez – az adott írásbeli vizsgát követő 8 napon belül – egy munkanapot kellett biztosítani az iskoláknak.

A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola a fenti határidőig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat azzal, hogy a vizsga részletes eredményeit tartalmazó, az iskola körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató vagy az általa kijelölt személy aláírásával hitelesített értékelő lapot minden tanulónak átadja. Az értesítés az Oktatási Hivatal által meghatározott módon, azaz kizárólag az értékelő lapon történhet meg. Az értékelő lap a felvételi eljárásban fontos szerepet tölt be, hiszen a tanuló ennek ismeretében nyújtja be jelentkezési lapját.

2024-02-02 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>