Vissza

Jelentkezés a köznevelési képesítő vizsgákraA köznevelésért felelős miniszter hatáskörébe tartozó tavaszi képesítővizsgákra febr. 15-ig kell jelentkezni.


2024. február 15. a jelentkezést követő vizsgabejelentés határideje a köznevelésért felelős miniszter hatáskörébe tartozó 2024 tavaszi képesítővizsgákra. Képesítővizsgára írásban kell jelentkezni a vizsgaközpont honlapján közzétett jelentkezési lap benyújtásával. A jelentkezéskor csatolni kell a vizsgával kapcsolatos kérelmet és az ilyen kérelem alapjául szolgáló okiratot vagy annak hiteles másolatát. A képesítővizsgára történő jelentkezéskor be kell mutatni a személyi igazolványt (tanulók kivételével), az előírt iskolai végzettséget vagy szakmai előképzettséget igazoló eredeti okiratot, az egyéb feltételek teljesítését igazoló dokumentumot, továbbá a szakmai képzés befejezését igazoló bizonyítványt.


A képesítővizsgára történő jelentkezést követő vizsgabejelentés határideje a február-márciusi vizsgaidőszak esetén a vizsgaidőszakot megelőző év december hónapjának 15. napja, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén pedig a vizsgaidőszak éve augusztus hónapjának 15. napja, az iskolarendszeren kívüli vizsgák esetében pedig az első vizsgatevékenységet megelőző harminc nap. A vizsgacsoportokra vonatkozó maximális létszámot a köznevelésről szóló törvény szakgimnáziumi létszámkeretei szerint kell meghatározni.

2024-02-07 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>