Vissza

Elérhetők a tavaly év végi vármegyei diákparlament jegyzőkönyveiJanuár közepe óta elérhetők a megyei diákparlamentek üléseinek jegyzőkönyvei.

Az Oktatási Hivatal közzétette a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2023 novemberében megtartott vármegyei diákparlamentek jegyzőkönyveit. Az éves rendes vármegyei diákparlamenteket a Belügyminisztérium megbízásából az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai (POK) szervezték meg. Ezeken az Országos Diáktanács küldöttjei beszámolót tartottak a testület munkájáról, megvitatták az Országos Diákparlamentre továbbítandó kérdéseket, valamint tisztújításra is sor került. Megválasztották az Országos Diákparlamenten vármegyét képviselő delegáltakat, valamint az Országos Diáktanácsban a vármegye képviseletét ellátó tagokat és póttagokat is.

21 vármegyei diákparlament ülésein 663 fő vett részt szavazati joggal. A diákparlamentet a köznevelésért felelős miniszter kétévenként hívja össze. A diákparlament a diákok közneveléssel kapcsolatos országos tájékoztató fóruma, amely az előterjesztésében áttekinti a tanulói jogok érvényesülését, és ajánlást fogadhat el, amelyben megfogalmazza véleményét, javaslatát. A jegyzőkönyvek egyenként a vármegye nevére kattintva tölthetők le a Hivatal honlapjától, az azok mellékletét képező dokumentumokat pedig a diákparlamentet szervező pedagógiai POK-okban tekinthetők meg.

2024-02-19 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>