Vissza

Köznevelési intézmény fenntartói joga átadásának kezdeményezéseFebruár 28-ig lehet kezdeményezni a köznevelési intézmény fenntartói jogának következő tanévtől történő átadását.

A köznevelési intézmény fenntartója az intézkedés tervezett végrehajtása éve februárjának utolsó munkanapjáig, azaz a jelen tanévben 2024. február 28-ig (szerdáig) kezdeményezheti egy másik köznevelési intézmény fenntartójánál, hogy az általa fenntartott intézmény fenntartói jogait és kötelezettségeit a következő, azaz a 2024/2025-es tanévtől átadja. Ugyanez a határidő vonatkozik a szakképző intézmény fenntartói irányítási hatáskörének következő tanévtől történő átadására is.

Köznevelési intézmény esetén egyébként a fenntartó, a tankerületi központ, valamint az állami felsőoktatási intézmény által fenntartott intézmény esetében a köznevelésért felelős miniszter legkésőbb az intézkedés tervezett végrehajtása éve májusának utolsó munkanapjáig hozhat döntést a nevelési-oktatási intézmény fenntartói jogának átadásával kapcsolatban.

2024-02-21 | | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>