Vissza

2024 tavaszán várhatóan 193 ezer laptopot osztanak ki a tanároknak és a diákoknak140 ezer laptopot osztanak ki a diákoknak és a tanároknak tavasszal.

Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence 2024. február 24-én közleményben tájékoztatott arról, hogy 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható. A laptopok biztosítása mellett sok digitális oktatási tartalmat is fejlesztettek a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), más néven Okosportálon. Laptopok kiosztására korábba is sor került már, 2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban.

A közlemény kitért arra is, hogy az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv-formában, így több mint kétszáz okos tankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik. Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült „Magyarország nagytájai”.

2024-03-01 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>