Vissza

Művészettörténeti kurzusok középiskolásoknakKét egyetem is ingyenes művészettörténeti kurzusokat tart középiskolásoknak.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem segítséget kíván nyújtani a művészet iránt fogékony középiskolások számára művészettörténeti témájú előadásokat tett nyilvánossá „Nyitott művtöri középiskolásoknak!” címmel, amelyen a részvétel ingyenes. A nagy érdeklődés miatt a tavaszra meghirdetett kurzusok már beteltek, de szeptembertől újra várják a jelentkezéseket. További információk a https://www.mke.hu/ linken olvashatók.

Az ELTE Művészettörténeti Intézete művészettörténeti pedig szabadegyetemet indított „A háború témája a képzőművészetben” címmel. Az előadások egy-egy nagyobb témakör, műfaj, képi törekvés képzőművészeti megjelenését vizsgálják az antikvitástól napjainkig. Céljuk a művészettörténeti ismeretterjesztés, ezért minden érdeklődőt – így középiskolásokat is – szeretettel várnak kortól, végzettségtől függetlenül. A minden kedden 18:00 órakor, március 12. és május 14. között tartott előadások ingyenesek. További információk a https://arthistory.elte.hu/ linken olvashatók. A kezdeményezések egyik apropója az lehet, hogy 2024. január 1-je után már nem lehet érettségi vizsgát tenni többek között művészettörténetből sem.

2024-03-12 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>