Vissza

Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny március 20-ánMárcius 20-án lesz a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntője.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) 2024. március 20-án bonyolítja le a II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A MESZK első alkalommal 2022 októberében hirdette meg a szakmai tanulmányi versenyét a Magyarország területén egészségügyi középfokú szakképzést folytató intézmények azon tanulói és képzésben résztvevői számára, akik iskolai rendszerben folytatják tanulmányaikat az Egészségügy ágazat 27 szakmája, illetőleg szakmairánya valamelyikében.

A verseny pedagógiai célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. Az országos döntő idén 13 versenycsoportban kerül megszervezésre Budapesten és három vidéki helyszínen, Kecskeméten, Miskolcon és Nyíregyházán. Az országos döntő központi gyakorlati versenytevékenység, ahol a versenyzők beteg nélküli szituációs feladatot végeznek el, a feladathoz tartozó tevékenységeket mutatják be szimulációs eszközök használatával és szükség esetén imitátorok bevonásával.

2024-03-15 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>