Vissza

Társadalmi egyeztetésen a szakképzési törvény módosításaMárcius 22-ig véleményezhető a szakképzési törvény módosításának tervezete.

2024. március 14-én került ki a kormany.hu oldalra a szakképzéssel összefüggő és kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat társadalmi egyeztetésre. (Lásd: https://kormany.hu/dokumentumtar/a-szakkepzessel-osszefuggo-es-kapcsolodo-torvenyek-mod-szolo-torvenyjavaslat.)

Az előterjesztéshez fűzött hivatalos indoklás szerint a tervezet a modern szakképzési rendszer működésének elősegítése érdekében olyan módosításokat tartalmaz, amelyek folyamatosan és könnyen hozzáférhetően biztosítják a tanulni, korszerű szaktudást szerezni kívánó fiatal és felnőtt állampolgárok számára az állam által elismert szakmák és szakképesítések megszerzését, támogatják az országos vizsgáztatási hálózat rendszerének fejlődését és ezzel segítik a szakképzési rendszer további színvonalas működését. A tervezetre az észrevételeket legkésőbb 2024. március 22-ig lehet megküldeni a tarsadalmiegyeztetes@kim.gov.hu emailcímre.

2024-03-19 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>