Vissza

Kezdődik az ügyintézési időszak a felsőoktatási E-felvételibenAz OH egy tájékoztatást jelentetett meg arról, hogy kezdődik az ügyintézési időszak a felsőoktatási E-felvételiben.

Az Oktatási Hivatal 2024. március 26-án tette közzé a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos tájékoztatóját, miszerint kezdődik az ügyintézési időszak az E-felvételiben. Július 10-ig a felsőoktatási felvételi ügyintézési felületén, az E-felvételiben az egyes funkciók ütemezetten válnak elérhetővé: a jelentkezői adatok és a jelentkezési helyek már szerkeszthetőek, április közepétől pedig a hiányzó dokumentumok pótlására is lehetőség lesz, majd az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet nézni az alkalmazásban.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől lesz lehetőség. A felsőoktatási felvételi eljárásban dokumentum kizárólag elektronikusan, az E-felvételiben nyújtható be. A ponthatárok és a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2024. július 24-én kerül sor.

2024-03-28 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>