Vissza

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója a középfokú jelentkezések módosításárólA középfokú felvételi eljárásban április 8-10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására.


A középfokú felvételi eljárás keretében a 2024. április 8. és 10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben – írta az Oktatási Hivatal, amellyel kapcsolatban egy részletes tájékoztatót is közzétett 2024. március 27-én a honlapján (https://www.oktatas.hu/). Eszerint a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak a fenti időszakban lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására, amely során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni és a módosító tanulói adatlap elektronikus formában történő beküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti. A tájékoztató kitér arra, hogy mikor érdemes élnie a tanulónak a módosítás lehetőségével, továbbá a módosító tanulói adatlapok előállítása általános iskolák 8. évfolyamos tanulói és egyéni jelentkezés esetén, valamint ügyfélkapus és nem ügyfélkapus belépéssel.

2024-03-28 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>