Vissza

Március 27-től már lehetséges a leendő elsősök előzetes elektronikus beiratkozása az E-KrétánMúlt szerdától indult a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén.

A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint (https://kk.gov.hu/) 2024. március 27-től, szerdától indult el a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a e-Kréta felületén. Az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de jelentősen meggyorsítja az ügyintézés folyamatát. A szülők, illetőleg törvényes képviselők a 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek iskolába való beiratkozását – a személyes ügyintézés előtt – egészen 2024. április 19-én (pénteken) 18:00 óráig az e-Kréta e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül kezdeményezhetik a rendszer által felkínált űrlapot kitöltésével. Ez megkönnyíti a személyes megjelenés során az ügyintézés folyamatát.

A Klebelsberg Központ felhívta a figyelmet arra is, hogy az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A beiratkozás napján – azaz 2024. április 18-án és 19-én (csütörtök-pénteken) – minden szülőnek, illetőleg törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.

2024-04-02 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>