Vissza

Új GINOP projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekébenNemrég indult a „Minőségfejlesztés és továbbképzési paletta bővítése a szakképzésben” című IKK-NSZFH GINOP projekt.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján (https://ikk.hu/) megjelent egy projektnyitó sajtóközlemény arról, hogy a Széchenyi Terv Plusz program keretében egy újabb kiemelt projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekében „Minőségfejlesztés és továbbképzési paletta bővítése a szakképzésben” címmel.

A projekt célja elsősorban a szakképző intézmények minőségirányítási rendszerének külső értékelése, és a szakképzésben jelenleg működő minőségirányítási rendszer elemeinek felülvizsgálata, a hazai és nemzetközi tapasztalatok megvalósítása, az ehhez kapcsolódó módszertani alapok megteremtése, úgymint a szükséges informatikai fejlesztések biztosítása és a szakképzésben dolgozók, valamint ellenőrzést végzők kapcsolódó kompetenciáinak fejlesztése. A projekt megvalósításához 8,215 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás forrását az Európai Szociális Alap Plusz és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projektet az IKK Zrt. és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konzorciumban valósítja meg 2024. január 1. és 2026. június 30. között.

2024-04-08 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>