Vissza

Elérhetők a pedagógusok teljesítményértékelésének szakmai ajánlásaiElérhetők a pedagógusok teljesítményértékelésének szakmai ajánlásai az OH honlapján.

Az Oktatási Hivatal honlapján 2024. április 12-én megjelent tájékoztató értelmében – a Hivatal a pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló 18/2024 (IV.4.) számú belügyminiszteri rendelet alapján – közzétette a személyre szabott éves teljesítménycélok meghatározásának és az értékelési szempontok alkalmazásának részletes módszertanát, valamint szakmai és eljárási szabályait.

A szakmai ajánlások a Belügyminisztériummal és a Klebelsberg Központtal egyeztetve, a Nemzeti Pedagógus Kar véleményét is kikérve készültek el. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy a minél teljesebb körű információátadás érdekében a Hivatal az érintetteknek – a Pedagógiai Oktatási Központjai közreműködésével – országos felkészítő programsorozatot is szervez. A Hivatal oldalán iskolatípusonként elérhetők a teljesítményértékelés szabályozói (az Oktatási Hivatal által közzétett, a köznevelési intézményekre vonatkozó TÉR-dokumentumok a pedagógusok és vezetők teljesítményértékeléséhez), az ajánlások és a tájékoztató rendezvények adatai is.

2024-04-15 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>