Vissza

Megküldték a középfokú iskoláknak az egyeztetett felvételi jegyzéketAz OH április 26-ig küldte meg az ún. egyeztetett felvételi jegyzéket a középfokú iskoláknak.

Az Oktatási Hivatal a középfokú felvételi eljárás során 2024. április 26-ig alakította ki az ideiglenes felvételi rangsorok alapján tanulmányi területenként a végeredményt, azaz az egyeztetett felvételi jegyzéket az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldte azt a középfokú iskoláknak a KIFIR rendszerben.

Az egyeztetett felvételi jegyzéken minden jelentkező esetében szerepel a felvételi kérelem elfogadásának vagy elutasításának ténye. Az egyeztetett felvételi jegyzék elkészítése során a Felvételi Központ a tanulói adatlapon a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszám együttes mérlegelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak, a többit elutasítja. A felvételt hirdető középfokú iskola az egyeztetett felvételi jegyzék alapján küldi meg a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek, kiskorú jelentkező esetén a szülőnek, továbbá, ha a jelentkező tanulói jogviszonyban áll, az általános iskolának is.

2024-05-01 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>