Vissza

Május 10. a minősítési tervbe való felvétel határidejeMájus 10. a minősítési tervbe való felvételre határideje a pedagógus minősítési eljárásban hibás rögzítés esetén.

A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 401/2023. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében hibás rögzítés esetén május 10. a minősítési tervbe való felvételre irányuló kérelem benyújtásának határideje a pedagógus minősítési eljárás keretében. Ha az igazgató a minősítő vizsgát, vagy – a pedagógus határidőig megtett kezdeményezése ellenére – a minősítési, pályázati vagy megújítási eljárásra való jelentkezést nem vagy hibásan rögzítette az informatikai rendszerben, a pedagógus a minősítési évet megelőző év május 10-ig, a rögzítés elmaradásának tudomására jutásától számított tíz napon belül kérheti a köznevelésért felelős minisztertől a minősítési tervbe való felvételét. A kérelmet az Oktatási Hivatalon keresztül kell benyújtani.

A minősítő vizsga a Pedagógus I. fokozat megszerzésére irányuló minősítési folyamat. A gyakornok a gyakornoki idő lejártának hónapjában, vagy ha a gyakornoki idő május 1. és augusztus 31. között jár le, május hónapban tesz minősítő vizsgát. Utóbbi esetben a gyakornoki idő a minősítő vizsga sikeres letételének időpontjáig tart. Ha a gyakornok minősítő vizsgája sikeres volt, őt a Pedagógus I. fokozatba kell besorolni.

2024-05-09 | dr. Klész Tibor | Portfólió

Szeretnék ilyen híreket kapni >>