Vissza

A legtöbben a technikumokat választottákAz IKK egy tájékoztatót jelentetett meg, miszerint a technikum a legnépszerűbb iskolatípus a 8. osztály után.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján (https://ikk.hu/) 2024. május 7-én megjelent tájékoztatás szerint a középiskolai felvételi adatok alapján a technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik évfolyam után, ugyanis 2024-ben is ezt az iskolatípust választották a legtöbben.

A tájékoztató megjegyzi, hogy manapság tízből hat fiatal választja a szakképzést, annak is köszönhető, hogy a 2020-ban megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. A konkrét szakmáról később, a tapasztalatok birtokában hozhatnak megalapozott döntést. Az oldal Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárt idézve felhívja a figyelmet, hogy a szakképzés népszerűségéhez hozzájárul, hogy a technikumban végzettek jelentős előnyöket, többletpontokat, kreditelismerést, valamint akár előzetes jogviszonyt is kaphatnak szakirányú felsőoktatási továbbtanulás esetén.

2024-05-09 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>