Vissza

Május 15. az orvosi szűrővizsgálat határideje az iskolákbanAz orvosi szűrővizsgálatot a 2023/2024-es tanévben május 15-éig kell elvégezni.

A tanulót, ha egészségi állapota indokolja, az iskolaorvosi, szakorvosi szűrővizsgálat alapján könnyített testnevelés- vagy gyógytestnevelés-órára kell beosztani. Az orvosi szűrővizsgálatot – kivéve, ha a vizsgálat oka később következik be – a 2023/2024-es tanévben május 15-éig kell elvégezni. Az orvos által vizsgált tanulókról az iskolának, illetve a szakképző intézménynek nyilvántartást kell vezetnie, amelyben fel kell tüntetni a felvételi állapotot és az ellenőrző vizsgálatok eredményét.

A könnyített testnevelés-órát az iskolaorvosi, szakorvosi vélemény alapján a testnevelésóra vagy az iskola által megszervezett külön foglalkozás keretében úgy kell biztosítani, hogy a mindennapos testnevelés ezekben az esetekben is megvalósuljon. Az iskolai szűrővizsgálatok keretében teljes körű fizikális orvosi vizsgálatra kerül sor, ennek keretében a kórelőzmény és családi anamnézis felvételére, szükség esetén a tanuló szakorvosi ellátásra kerül átirányításra.

2024-05-09 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>