Vissza

EFOP Plusz - Hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó pedagógusok életpályamodellje



Egy tájékoztató jelent meg a Klebelsberg Központ oldalán a Pedagógus életpálya modell - hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó pedagógusokat érintően - EFOP_PLUSZ-2.2.1-24-2024-00001 projekttel kapcsolatban.

A Klebelsberg Központ oldalán (https://kk.gov.hu/) egy tájékoztató jelent meg a „Pedagógus életpályamodell – hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó pedagógusokat érintően EFOP PLUSZ-2.2.1-24-2024-00001” program kapcsán. A projekt többletjuttatást nyújt azoknak a pedagógusoknak, akik hátrányos helyzetű településeken, illetve hátrányos helyzetű gyermekekkel, tanulókkal kiemelten foglalkoznak. Ez a juttatás az esélyteremtési illetményrész, amelynek törvényi hátterét a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény, forrását pedig az Európai Szociális Alap Pluszból biztosítja.

A támogatás biztosítja a többletjuttatást a kedvezményezett vagy felzárkózó településen működő köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusoknak, valamint azoknak, akik olyan iskolában tanítanak, ahol legalább 10% a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és segítésük érdekében integrációs pedagógiai módszertant alkalmaznak. Az érintett pedagógusok bérének legalább 2030. december 31-ig minimum 12,5%-kal magasabbnak kell lennie a többi pedagógusénál. (További részletek a https://bmprojektek.kormany.hu/pedagogus-eletpalyamodell linken olvashatók.)

2024-05-10 | dr. Klész Tibor | Klebelsberg Központ hírei

Szeretnék ilyen híreket kapni >>